Presentació de "Nou dones i una guerra"

2005-04-12 19:00

      
Vaig tenir l'oportunitat d'assistir a dues de les presentacions que es van fer d'aquest llibre l'any 2005. La primera va tenir lloc a Barcelona, a l'FNAC de plaça Catalunya, el dia 12 d'abril. La sala va quedar petita per encabir el munt de gent que s'hi va aplegar.  

Tal com es pot veure a la imatge, Teresa Pàmies tenia un seient reservat a primera fila. Que jo recordi, no se la va convidar a dir res ni tampoc va demanar la paraula.
    
Les dones que apareixen al seu costat són integrants de l'associació "Dones del 36"
D'esquerra a dreta: Mari Salvo, Victòria Santamaria, Conxa Pérez, Meri Arbonès i Teresa Pàmies.

....................................................
....................................................

   

Tant l'autora del llibre, Isabel Olesti, com una de les fundadores de "Dones del 36", Carme Casas Godessart, són de les terres tarragonines. Hem de suposar que aquesta circumstància va motivar que, al mes següent, la segona presentació d'aquest llibre es fes al Museu d'Art Modern de Tarragona. Hi vaig anar amb la meva germana Pilar, que resideix en aquella ciutat, i recordo que el sentit parlament de la Carme ens va causar una profunda emoció.

A la foto es pot veure que l'assistència de públic també va ser generosa.
 

   

Al centre de la imatge, Carme Casas Godessart. A la seva dreta, el seu marit (Leandre Saún) i la seva néta. A la seva esquerra, Coral Cuadrada i l'autora del llibre, Isabel Olesti.

 

—————

Retorna