Sant Just Desvern: un possible nom per a les escoles

2012-06-05 00:00

    

Segueix en marxa el procés pel qual la ciutadania de Sant Just Desvern pot votar quin nom prefereix pel nou centre formatiu ubicat a l’antiga escola Montserrat. El vot es pot emetre a través del web municipal www.santjust.cat , o bé omplint les butlletes que es troben a diferents equipaments de Sant Just (centres cívics, l’ Ateneu, Can Ginestar, l’Ajuntament, etc.)   
     

A criteri del Pla Municipal de Gènere, les opcions per batejar aquest equipament han de ser noms en femení. Els noms proposats per diferents col·lectius santjustencs han estat aquests:

    - Carme Pérez i Verdú  (veïna i mestra de Sant Just durant els últims anys de la República i durant el franquisme).

    - Marga Miró i Colea  (filòloga i veïna del municipi en el darrer tram de la seva vida).  

    - Teresa Pàmies  (el nom de l'escriptora l'ha proposat Úrsula Farràs, del Consell Municipal de Dones, pel destacat paper reivindicatiu que va tenir durant la transició).

    - La Campana  (és el símbol de l’escut del municipi de Sant Just. Nom proposat pel Centre d'Estudis Santjustencs).

    - Les Escoles  (aquest nom l’ha proposat l’Arxiu Històric Municipal, pel vessant històric de l’edifici, ja que d'ençà de la seva fundació –1923– fins fa tres anys, sempre ha estat destinat a la formació i ha acollit diferents centres escolars: les Escoles de l’Ateneu, el Grup Escolar Municipal, les Escoles Nacionals i l’Escola Montserrat).


.................................................................................

 

Finalment, al setembre de 2012, es va donar per finalitzada la consulta impulsada per l’Ajuntament de Sant Just Desvern. Dels 1.249 vots comptabilitzats, més de la meitat (el 52,8%) van escollir el nom “Les Escoles” per al nou equipament del carrer Montserrat.

 

—————

Retorna